Noniin, tuli liityttyä say8 rinkiin! Ihan uusi juttu minulle mutta rakastan kaikkea tällaista, onhan kyseessä salaisuuksia, ystäviä, askartelua ja yllätyksiä :D Ihanaa. Jänskättää jo :)

 

Muistan nuorena kun postissa kierrätettiin frienship bookkeja (fb) ja myös "slameja" tai "slämäreitä" ja tietysti "decoja" joihin tehtiin oma sivu koristelemalla hieman skräppäystyyliin. Omalle sivulle laitettiin lyhyt esittely niinkuin haluttiin (esim mitä keräsi tai mitä halusi vaihtaa) ja tietoa esimerksi millaisia kirjekavereita tai deconvaihtokavereita halusi.  Ne oli hauskoja askarrella.

Slämit olivat taas niitä missä oli kysymyksiä tai galluppeja joko vapaasta tai rajatusta aihealueesta ja niihin vastanneista oppi lisää sitä kautta. Slämejä oli paljon erilaisia joissa piti aluksi ilmoittaa henkilöllisyytensä ja valita jokin merkki josta seuraavat vastaukset tunnisti kyseisen henkilön omaksi.

FB oli sitten se simppelein missä vain ilmoitettiin osoitetiedot ja lyhyet mielenkiinnon aiheet ja minkälaisia ystäviä etsi ilman sen suurempia koristeluja.

Kaikissa oli kyse kierrättää vihkosta kaverilta toiselle postitse tai henkilökohtaisesti, vihkosista sai poimia kenet tahansa kirjekaverikseen tai vihkonvaihtokaveriksi ja viimeisen sivun täyttänyt palautti vihkosen sen tekijälle (joka oli ilmoitettu etusivulla) ja ehkä sai palauttajalle tehtyjä vihkosia palkkioksi kiertoon. Kaikista jännimpiä saada takaisin olivat slämit mielestäni. Oli kiva katsoa mitä ihmiset vastasivat kysymyksiin jotka olivat kaikkea maan ja taivaan väliltä. Oli myös internationaalisia vihkoja jotka tietysti olivat enklanniksi. Ja oma lukunsa oli kiertokirjeet jotka harvemmin toimivat...

Nykyään on sitten tämä internetin ihmeellinen maailma että omat esittelyt ja profiilit tehdään nettiin ennemmin. Mutta oli se hauskaa kierrättää perinteisesti etanapostilla kaikkea keräilytavaraa ja saada itsekin postia aina.

Nyt on siis uusi tilaisuuteni nauttia niistä tunteista Salaisen Askartelu Ystävän muodossa!!! :D