Tällä kertaa aihe kissakuvahaasteessa tuli kirjasta "Kissan 9 luonnetta". Aihe oli sekä haastava että helppo. Eniten aikaa taas meni sopivan kuvan etsimisessä, jossa kattien luonne näkyisi oikein kunnolla. Kansioista ei nyt tämän parempia löytynyt, meidän kissat ovat minun mielestä maailman vaikeimmat kuvattavat. Ne eivät pysy ikinä sitä kahta sekunttia paikallaan kun yrittää kuvata niiden vinkeitä. Tietenkään..

Ne 9  persoonaa olivat:
Perfektionisti “Vain paras kelpaa”
Auttaja “Voinko miellyttää teitä?”
Menestyjä “Tahtoo haasteita”
Romantikko “Naukuja kuutamolla”
Tarkkailja “Salaperäinen yksinäinen”
Epäilijä “Voiko tähän luottaa?”
Seikkailja “Varsinainen villikissa”
Johtaja “Täällä määrään minä”
Rauhanrakentaja “Tärkeintä on harmonia”

 

 Meidän katit jakautuvat karkeasti näin:

Edi on meidän Diiva. Edi makaa keskellä lattiaa tai kynnyksellä aina eikä väistä mitään. Hän myös ajaa Mörrin pois kiipeilypuusta silloin kun häntä huvittaa nukkua siellä. Hänen naukumisensakin on oikein valittavaa, kun hän kerjää huomiota ei huudolle tule loppua :) Hänelle ei kelpaa aina herkut mutta kun hän näkee Mörrin syövän niitä, haluaa hän yhtäkkiä rohmuta kaikki herkut itselleen. Hän vetäytyy aina yksin nukkumaan ja haluaa olla rauhassa,mutta nukuttuaan tarpeeksi on varsin sosiaalinenkin, hetken aikaa.

 

Edi olkoon perfektionisti. Hän on nirso ja diivailija.  Kaikissa kuvissa hänen ilmeensä sanoo: "Mitä hittoa siinä taas tölläät, menekkös muuale". Hän ei todellakaan tykkää olla kuvattavana. Edi ei tykkää olla ulkonakaan, siellä on niin likaista ja ällöä ja aurinko paistaa silmään jne... hänen lempiasentonsa on makuuasento, jopa siinä määrin että kissasta ei taida olla paria kuvaa enempää kuvia joissa hän seisoisi.

 

1236066906_11012006267.jpg

 

 

Mörri on hellyydenkipein riiviö jonka olen tavannut. Hänessä on vahvasti nämä kaksi puolta. Päivät hän nukkuu ja kehrää ja kerjää huomiota puskemalla ihan äärimmäisyyksiin saakka, hän seuraa kaikkia ja haluaa olla mukana kaikessa ja illalla hänelle kasvaa sarvet päähän ja hän keksii kaikenmaailman ilkeyksiä ja ravittaa ympäri kämppää. Kummassakaan tapauksessa hän ei usko mitään kun häntä käskee lopettaa.

Mörri olkoon nyt sitten seikkailija, vaikka hänessä puolet auttajaakin on. Häntä kiinnostaa ympäristö aina ja on valmis seikkailuun, vaikka välillä pitää asioita vähän pelätäkkin..muka. Hänen lempipuuhaansa ovat puskeminen ja tihutöiden teko.

 

1236066546_mökä ulkona – Kopio.JPG