Tänään tuli leivottua pakkaseen taas. Pari päivää sitten tein mokkapaloja ja niistä tuli niin upean makuisia että tänään piti sitten tekaista helppo keikauspiirakka ja keksejä.

Aikaisemmin minulla oli halpa mikälie merkkinen sähkövispilä (sellainen joka räiski aina kulhon sisällön pitkin seiniä ja vaihteita oli tasan yksi: täysillä), joka koki vähän aikaa sitten tukehtumiskuoleman pullataikinan kanssa, joten sainkin uuden Electroluxin vispilän johon ihastuin kyllä heti ensi kokeilusta. Koneessa on isommat vispilät kuin olen muissa nähnyt ja niiden avulla vaahtoutuukin munasokerit ja muut kuin itsestään. En ole edes tajunnut kuinka helppoa leipominen VOI olla kun on kunnon vehkeet :)

Kaivoin vanhoja reseptejäni (meillä oli upea kotitalousopettaja, niitä ohjeita tulee käytettyä edelleen) ja omenakeikauspiirakasta tein variaation persikalla kun ei muuta kaapista löytynyt. Oli erittäin helppo ja onnistunut kyllä. Fariinisokeria vaan ensi kerralla laitan enemmän, nyt se oli tietysti kovana eikä vesihauteessa sulanut tarpeeksi ajoissa (voin lisätä reseptin tänne jos jotakuta kiinnostaa).

Omana lisänä tein vaniljakastikkeen piirakalle vielä, sopi mainiosti!

Kekseistä minulta uupui kaneli mutta hyviä tuli silti. Tahallani tein niistä tuollaisia littanoita ja painelin raesokerin kekseihin "sisään", sillä inhoan kun irtoraesokeri lentelee sitten syödessä pitkin syliä.

Pakkaseenhan nämä menee suurinosa, meillä kun ei näille syöjiä oikein löydy. Viimeksi leivoin viime talvena pakkaseen muutamia nyssyköitä erilaisia makeita leivonnaisia ja nyt alkaa olla aika kun ne kaikki on sieltä saatu tuhottua vasta.

Nyt olisi intoa leipoa uudella vispilällä lisääkin, onkos ehdotuksia mitä reseptiä kannataisi kokeilla? :) 

 

Edit. 9.9.2009

Reseptit:

Omenakeikaus

(tribuutti köksänopelleni :D)

Vuoan pohjalle leikataan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Päälle kaadetaan 20-40g sulaa margariinia, pari rkl fariinisokeria ja omenaa viipaleina (tai mitä ikinä haluaakaan käyttää).

Taikina on ihan perustaikina eli:

2 munaa ja 1dl sokrua vaahdoksi. Sekaan sulaa margariinia 100g ja lopuksi jauhoja 2dl, leivinjauhoja 1tl ja van.sokrua 1tl

Uunissa komeus paistuu 200 asteessa puolisen tuntia riippuen uunista.Kumotaan sitten jäähdyttyä lautaselle.

 

Tämä on tosiaan hyvin muunneltava ja helppo ohje ja tietysti hyvää :) Pohjaan raastaisin appelsiininkuorta ensi kerralla myös ainakin tuohon persikkaiseen versioon.

 

Pikkuleivät

120g margariinia, 1/2 dl fariini sokerija 1dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi.

Sekaan yksi muna ja vispataan niin pirusti ettei juoksetu.

Jauhoja 3dl, 1tl leivinj.,kaardemummaa 1/2 tl, kanelia 1tl, hienonnettua mantelia 1/2 dl.

 Paistetaan 200 asteessa keskiruskeiksi.